Padalski klub

INFORMACIJE O PADALSKEM KLUBU

PADALSKI KLUB CERKLJE OB KRKI

Padalski klub Cerklje ob Krki je mlad klub, ustanovljen leta 2011. Klub je ustanovila skupina padalk in padalcev s posavskega konca. Kljub temu, da je klub mlad in nima dolgega staža, pa je kljub vsemu uspešen v svojem delovanju. Trenutno je v klubu 15 padalcev in padalk, ki imajo dovoljenje za športnega padalca,še nekaj pa se jih ravno sedaj pripravlja za pridobitev dovoljenja za športnega padalca.

Skozi kratko zgodovino pa je v okviru delovanja kluba prvi skok opravilo že okoli 130 padalk in padalcev. Klub ima svoje prostore na civilnem delu vojaškega letališča Cerklje ob Krki in deluje v sodelovanju z javnim gospodarskim zavodom Cerklje ob Krki. Večina skokov se tudi opravi na omenjenem letališču, seveda pa skačemo tudi na drugih letališčih po Sloveniji in na Hrvaškem. Za strokovni del skrbi učitelj padalstva Toni Baznik, ki ima za sabo že več kot dvajsetletno kariero padalca, sodelujemo pa tudi z drugimi učitelji padalstva in seveda tudi z drugimi klubi.

V klubu se posvečamo predvsem začetnemu učenju za padalske skoke, posvečamo se tistim, ki si želijo opraviti prvi skok. Naš cilj je, da pripravimo kandidate na prvi skok in, da pridobijo kasneje tudi dovoljenje za športnega padalca in, da nadgradijo svoje padalsko znanje in da napredujejo v padalskih veščinah. Poskrbimo pa tudi za skoke v tandemu in za skoke z višine 4000 m. Skočimo pa lahko tudi na prireditev, prinesemo žogo na začetek tekme ali pa skočimo na poroko, fantovščino, dekliščino ali pa na kakšno obletnico, vse po želji.

Padalstvo je na prvi pogled nevaren šport. Vendar padalstvo ni nič bolj nevarno kot kateri drug šport, če se spoštujejo pravila. Padalstvo je lep in varen šport, za katerega pa je potrebno imeti tudi nekaj poguma.

Padalci in padalke so praviloma umerjeni ljudje, ki imajo radi ta šport. Za mnoge so padalci le malo nori ljudje, vendar kdor je spoznal padalke in padalce je hitro spoznal, da so padalci popolnoma normalni ljudje, ki pač uživajo pri skokih iz letala in v prostem padu, ki je najlepši del padalstva-prosti pad.

Za stroko skrbi učitelj padalstva Toni Baznik

Toni Baznik

baznik@gmail.com

za tekoče in brezhibno delo na zemlji poskrbi Sandi Jaklič (drop zone master)

Sandi Jaklič-a.jpg

jerky.jaklic@gmail.com

za birokracijo pa poskrbi Alojz Strajnar

Alojz Strajnar-a.JPG
alojz_strajnar@t-2.net

Padalski klub Cerklje ob Krki,

Župeča vas 42, 8263 Cerklje ob Krki.

Preizkusite prosti pad in posebne občutke, ki jih lahko doživite le v zraku, ter se nam pridružite.

Naslov: Župeča vas 42, Cerklje ob Krki

Padalski klub Cerklje ob Krki, ki je luč življenja ugledal junija 2011 in je sad dolgoletnih prizadevanj in truda skupinice somišljenikov, katerim padalstvo ne pomeni le enega izmed načinov preživljanja prostega časa, temveč predstavlja stil našega življenja. Klub sestavlja približno petnajst članov različnih starosti, izobrazbe in poklicev, druži pa nas ljubezen do padalstva in druženja.

Telefon: +386 41 601 561

Spletna stran: http://www.parass.si/